BABS voor het hart van jullie dag
BABS voor het hart van jullie dag

BABS voor het hart van jullie dag

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! En na dat eerste gelukzalige moment van het aanzoek kan het regelen gaan beginnen. Realiseer dat er veel op je afkomt. Een huwelijksdag regelen, is geen routineklus. Daar stop je als aanstaand echtpaar al jullie gevoel, aandacht en vooral liefde in. Samen. Belangrijk is dat jullie goed op zoek gaan naar de invulling van het hart van DE DAG. Dat hart wordt gevormd rondom het moment van de officiële huwelijksvoltrekking: jullie ceremonie!

Maak van jullie aanzoek een zegen

Voor een hartverwarmende ceremonie ga je dus op zoek naar een professionele BABS. Tenzij je de huwelijksvoltrekking af wilt laten hangen van het toeval natuurlijk. Hoewel, toeval kan ontzettend leuk zijn. Aan toeval kleeft echter ook een groot nadeel: de kans dat de ceremonie tegenvalt. Een gemiste kans dus. En vooral ontzettend jammer. Stel jezelf daarom op tijd de vraag wat jullie van een ceremonie verwachten. Kort, krachtig en formeel? Of iever romantisch, verhalend, enthousiast en vooral ráák? Ga dan op tijd op zoek naar een professioneel ceremoniespreker. Want een professionele BABS maakt zeker van jullie aanzoek een zegen!

Hét visitekaartje voor jullie trouwdag

Het prachtig vertalen van jullie liefdesverhaal is een vak. Ceremonieel spreken, dat doet een BABS. Vocaal luid, duidelijk en verstaanbaar. Met gevoel en empathie. In plaats van een murmelende ‘pastoor’ is een BABS wél een sterke verschijning. En daarmee hét visitekaartje voor het hart van jullie dag! Verfijnd tot in elk detail, gepolijst met finesse én op DE DAG geleverd met professionele passie.

Verliefd op jullie BABS

Alleen, hoe vind je zo’n professionele BABS? Moet je daarvoor écht naar een Trouwbeurs? Het antwoord is ‘nee’. Ook zonder die events hebben jullie een perfect wedding. Waarom? Omdat jullie dag ingevuld wordt zoals jullie het voor ogen hebben. Persoonlijk, uniek en vertrouwd. Vraag een professioneel BABS daarom gerust om een persoonlijke kennismaking. Meestal is dat vrijblijvend. Bovendien leer je elkaar direct een beetje kennen. Door aan elkaar te snuffelen, voel je meteen of er sprake is van een klik. Dat laatste is de eerste voorwaarde waar jullie BABS minstens aan moet voldoen. Jullie moeten bij elkaar passen. Hij of zij geeft vorm aan het belangrijkste gedeelte van jullie dag. En met die wederzijdse liefde gaat dat beslist lukken!

Marjolein van der Heijden Photography

Briljante bruiloft of briljante BABS op bruiloft

Ga eens na wanneer je oprecht genoten hebt van een ceremonie. Tranen van emotie en tranen van het lachen? Misschien wel op die huwelijksdag bij vrienden? Van een huwelijk komt meestal een huwelijk. Ben je voor de stijl van de BABS op de bruiloft van vrienden gevallen? Wat vonden jullie goed? Wat vond je verrassend? Of hebben jullie jezelf intens gestoord aan de vele versprekingen? Dan zoek je zo’n persoon juíst niet. Enkel een ceremonie die nog positief in het collectieve geheugen zit, is ráák. Daarover praten ook jullie gasten nog járen na. Vraag daarom naar de naam van die BABS die jullie zo leuk vonden. En kijk of die BABS nog te boeken is.

Cupido met lef

Tijdens de voorbereiding heb je als BABS de regie. Je gidst het bruidspaar op weg naar hún dag, in de richting die voor hen passend is. Het ook dúrven benoemen van pijnlijke thema’s is in die voorbereiding cruciaal. En ja, je durft als BABS juíst vragen te stellen om kwesties bloot te leggen. Kwesties die anders als een sluier blijven ‘hangen’. En juist op de grote dag wil je dat die kwesties jullie als bruidspaar niet in de weg staan. Je herkent daarom een professionele BABS aan lef. Hij of zij durft alles te benoemen, met hart en hoofd. Vergelijk het met koorddansen.

Voor elkaars geluk

De voorbereiding van een ceremonie is een creatief proces. Daarbij is jullie input als bruidspaar belangrijk. Ook tijdens de ceremonie houdt de BABS contact met beide partners. De speech gaat immers over jullie en jullie gezamenlijke liefde. Als BABS zorg je dus voor evenwicht in de ceremonie. Zodat het niet enkel over de bruid óf bruidegom gaat. Dat geldt ook voor de eventuele speeches van daggasten. Misschien willen jullie dat helemaal niet. Een goede BABS vraagt aan jullie of jullie hier voor open staan. En zal ervoor zorgen dat deze speeches zorgvuldig hun plekje krijgen in de ceremonie. Zonder dat deze gasten in jullie gelukzalige gevoel of in elkaars geluk komen.

Marjolein van der Heijden Photography

Trouw aan jullie ceremonie

Een BABS herken je aan diverse sociale vaardigheden en uiteenlopende eigenschappen. Dat geldt zowel voor de regie van een huwelijksceremonie als het leiden van alle soorten ceremonies. Natuurlijk moet een BABS zich comfortabel voelen voor een groep. Het is een belangrijk emotioneel moment. Daarom is het fijn als er een krachtige persoonlijkheid stáát. Iemand die er zichtbaar en voelbaar zin in heeft om acte de présence te teven. En jullie te gidsen naar hét moment suprême. Met een krachtige stem, vol overgave, energiek en bewust bekwaam.  

Lovende liefde

Als BABS sta je ten dienste van het bruidspaar en jullie verhaal. De ceremonie draait natuurlijk om jullie liefde. Het zijn de kneepjes van het vak om díe lovestory te vertellen. Natuurlijk ben je als BABS veel aan het woord. Het gaat er immers om dat de ceremonie duidelijk geleid wordt. Je entertaint en houdt tegelijkertijd orde. Stemgebruik en speechtechnieken zijn bepalend voor de sfeer die dan ontstaat. Tegelijkertijd heb je oog voor de stilte. En maakt daar actief gebruik van. Wat er dán gebeurt is magisch. Jullie bruiloftsgasten worden op reis genomen in jullie liefdesverhaal. Loslaten en genieten dus!

Checklist voor een BRILJANTE BABS:

 • kijkt met jullie uit naar jullie grote dag
 • durft in het openbaar te spreken
 • is zichtbaar en onzichtbaar op cruciale momenten
 • communiceert met pit
 • denkt met jullie mee
 • is creatief zonder zaken op te dringen
 • heeft lef en voelt alles goed aan
 • zorgt voor een evenwichtige balans
 • betrekt alle hoofdrolspelers erbij
 • is toegankelijk én houdt de regie
 • investeert 100 % tijd, energie, aandacht en liefde