Sprekend Jojanneke
JULLIE CEREMONIE

JULLIE CEREMONIE

Als jullie aanzoek een zegen mag zijn

JULLIE GAAN TROUWEN, GEFELICITEERD! EEN PRACHTIG VOORNEMEN OM HEERLIJK NAAR TE VERLANGEN. TEGELIJKERTIJD EEN AANZOEK DAT VRAAGT OM DE PUNTJES OP DE I. TROUWEN IS EEN WERKWOORD. GAAN JULLIE TROUWEN VOOR DE WET? OF GAAN JULLIE CEREMONIEEL TROUWEN? HET ZIJN ALLEMAAL VRAGEN OM HEEL BEWUST BIJ STIL TE STAAN. MISSCHIEN ZIJN JULLIE AL GETROUWD? EN HEEFT DIE LANGVERWACHTE TROUWCEREMONIE NOOIT PLAATS KUNNEN VINDEN. WAT JULLIE LEVENSVERHAAL OOK IS, IK MAAK VAN JULLIE AANZOEK EEN ZEGEN.

Marjolein van der Heijden Photography

UNIEKE TROUWCEREMONIE

Om een trouwceremonie te laten slagen is chemie onmisbaar. Juíst die liefde op ’t eerste gezicht telt. Zodra we samen een klik hebben, ga ik voor jullie aan de slag. En dat is maatwerk! Natuurlijk is de keuze van jullie trouwlocatie in belangrijke mate sfeerbepalend. Datzelfde geldt voor de keuze van live muziek of niet. En natuurlijk de rol die de liefste mensen om jullie heen krijgen. Wie geeft de ringen? Kan ik eventueel kinderen bij de trouwceremonie betrekken? Heeft iemand nog een mooi woordje voor jullie klaar?

PERSOONLIJKE CEREMONIE

Die persoonlijke touch, daar gaat het om. En dat gaat verder dan een antwoord op de vragen ‘wie?’, ‘wat?, ‘waar?’ en ‘hoe?’. Laat jezelf door mij gidsen. Ontspan en relax. Tijdens onze kennismaking heb ik vaak al een goede eerste indruk van jullie. En daarmee een liefdevolle basis om een persoonlijke trouwceremonie te creëren. Om een warm verhaal te kunnen scheppen, heb ik jullie input nodig. Met mijn vaardigheden komt dat beslist goed, ook als je geen prater bent.

TROUWCEREMONIE IS EEN BELEVENIS

Aan de hand van ons gesprek creëer ik een warm verhaal. Passend bij jullie als stel. Met de juiste tone of voice. Het vergt veel energie om een goede speech te schrijven en de juiste toon te zetten. Ook het op een passende gevoelsmanier uitdragen is kenmerkend voor mijn vak. Alles draait om timing en perfectie, evenals interactie met jullie gasten.

Een trouwceremonie vraagt om de juiste voorbereiding. Zodat de belangrijkste zaken worden meegenomen. Natuurlijk is er ruimte voor spontaniteit. Graag zelfs. Een trouwceremonie wordt juist magisch door niet alles te willen regisseren. Zo wordt de ceremonie ongedwongen en natuurlijk. En voelt iedereen zich ontspannen. In hoofdlijnen moet het kloppen, de details vullen we later in. Kort voor jullie dag gaat het om de puntjes op de i.

En dan komt DE DAG waar jullie zo naar uitgekeken hebben. Als ik zie hoe ontspannen jullie genieten, denk ik: missie weer geslaagd. Kortom ik geef invulling aan jullie wensen, en aan de input van de liefste mensen. Zo maak ik van jullie aanzoek een zegen. En daarmee een onvergetelijke herinnering!

Als ik zie hoe ontspannen jullie genieten, denk ik:

missie weer geslaagd!

REGIE CEREMONIE

Als ceremoniespreker sta je ten dienste van het bruidspaar en jullie verhaal. De ceremonie draait natuurlijk om jullie liefde. Het zijn de kneepjes van het vak om dát liefdesverhaal te vertellen. Natuurlijk ben je als ceremoniespreker veel aan het woord. Het gaat er immers om dat de ceremonie duidelijk geleid wordt. Je entertaint en houdt tegelijkertijd orde. Stemgebruik en speechtechnieken zijn bepalend voor de sfeer die dan ontstaat. Wat er dán gebeurt is magisch. Jullie gasten worden op reis genomen in het verhaal. De rest is genieten……

PROFESSIONELE CEREMONIE

Tijdens de voorbereiding heb je als ceremoniespreker de regie. Daarom gids ik jullie als bruidspaar op weg naar jullie dag, in de richting die voor jullie passend is. Het ook dúrven benoemen van pijnlijke thema’s is in die voorbereiding cruciaal. Het is voortdurend balanceren op het gevoel, met hart en hoofd. Tips en adviezen horen daarbij. Je vaart daarbij vooral op je vak- en levenservaring. Het is een fingerspitzengefühl, een gave. En ja, ik durf als ceremoniespreker juíst vragen te stellen om kwesties bloot te leggen. Kwesties die anders als een sluier blijven ‘hangen’. En juist op de grote dag wil je dat die kwesties niet in de weg staan. Bespreken dus!

WENSEN TROUW CEREMONIE

De voorbereiding van een ceremonie is een creatief proces. Daarbij is de input van beide partners belangrijk. Ook tijdens de ceremonie houd je contact met beide partners. De speech gaat immers over jullie samen en jullie gezamenlijke liefde. Als ceremoniespreker ben en blijf je neutraal. Leuk als schoonmoeder belt om iets tijdens de ceremonie te zeggen? Niet als dat niet de wens van het bruidspaar is. Het is jullie dag, jullie bepalen!

DE CEREMONIEMEESTER OF DE CEREMONIE MEESTER

Als ceremoniespreker ben je zowel spreker als coördinator. Anders gezegd, je bent de ceremonie meester. Dat betekent dat je het evenwicht beheerst. Je waakt voor de balans in de ceremonie. Daarom is het je taak om de ceremonie te aanschouwen vanuit gastperspectief. Kunnen de gasten het verhaal volgen? Je maakt het aantrekkelijk om naar te luisteren, houdt ook rekening met kinderoortjes. Want kinderen moeten ook genieten van het sprookje. In begrijpelijke taal. Bovendien geef je ruimte aan gastsprekers, als die er zijn. Bovendien bewaak je de ceremonie zodat je niet in elkaars geluk komt. Zo voorkom je dat er dezelfde verhalen verteld worden. Zorgvuldig afgewogen, in balans.

Sasien Photography

DE CEREMONIE DIE LIEFDE HEET

En natuurlijk investeer ik 100% energie, tijd, aandacht en liefde. Als ceremoniespreker heb je intensief contact met het bruidspaar, zoals een kennismakingsgesprek en een inventarisatiegesprek. Tot aan jullie grote dag hebben we nog contact met appjes, belletjes en andere contactmomenten. kortom, voor jullie leg ik er 100% liefde in. I love it!