Dagboek van een Babs
Dagboek van een Babs

Dagboek van een Babs

Als babs ben je tegelijkertijd zichtbaar en onzichtbaar. Het gaat om jullie, niet om de trouwambtenaar. Als ceremoniespreker sta je dus volledig ten dienste van het bruidspaar en jullie verhaal. De ceremonie draait immers om jullie liefde. Het zijn de kneepjes van het vak om dát liefdesverhaal te vertellen. Natuurlijk ben je als ceremoniespreker veel aan het woord. Het gaat er immers om dat de ceremonie duidelijk geleid wordt. Je entertaint en houdt tegelijkertijd orde. Dat is koorddansen. Stemgebruik en speechtechnieken zijn bepalend voor de sfeer die dan ontstaat. Wat er dán gebeurt is magisch. Jullie gasten worden op reis genomen in het verhaal. De rest is genieten……

De kracht van de stilte is op deze foto prachtig gevangen. Twee mensen, 1 gedachte. Een heel bijzonder intiem moment waar je als trouwambtenaar van heel dichtbij getuige mag zijn. Zo ontzettend bijzonder. Als ik aan deze huwelijksvoltrekking terugdenk, krijg ik spontaan weer kippenvel. Zonder woorden vertellen bruid en bruidegom hier hun verhaal. Met sprekende blik, een liefdevolle lach en parels in hun ogen. Dan zijn VOWS helemaal niet nodig.


psssst: mooi gedaan van de fotograaf: ‘zichtbaar onzichtbaar’
Dankjewel bruidspaar Roy & Nikki voor toezending van deze prachtige foto

foto: Adriaan van de Ven